«Humbug»: Verden reagerer på Putins planer om folkeavstemninger i Ukraina

REAKSJONENE ER KRAFTIGE på Russlands planer om å holde en form for folkeavstemning i okkuperte ukrainske regioner allerede til helga, for å legitimere en snarlig annektering og – kanskje – en formell krigserklæring, som igjen kan åpne for full krigsmobilisering og tvangsrekruttering av soldater.

Frankrikes president Emmanuel Macron beskrev de russiske forsøkene på å ta over nabolandet som en «tilbakekomst til imperialismens tid» da han hadde talerstolen i FNs generalforsamling i natt.

I dag er Joe Biden ventet å addressere folkeavstemningene samme sted, mens Volodomyr Zelenskyj avfeide dem i sin daglige tale igår kveld og sa de ikke kan stanse de ukrainske fremgangene på slagmarken.

Bidens sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier USA aldri vil akseptere resultatet av en «humbug-referendum». Vladimir Putins annonserte tv-tale om planene fant aldri sted i går kveld, uten at det er kommet noen offisiell forklaring på avlysningen.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.