Putin mobiliserer reservister – fulle fly ut av Russland

PUTIN STRAMMER SKRUSTIKKA: I en forhåndsinnspilt tv-tale som var utsatt fra i går kveld, kunngjorde Russlands president Vladimir Putin i morges en delvis mobilisering som følge av Ukraina-krigen. Mobiliseringen gjelder 300 000 reservister, trår i kraft umiddelbart og gjelder på ubestemt tid, og bare høy alder, svak helse, fengselsdom eller en jobb i rustningsindustrien skal kvalifisere til unntak.  Kanskje for å forsøke å unngå panikk i befolkningen (direktefly ut av Russland er allerede i ferd med å bli utsolgt) hevder russiske statsmedier at bare vernepliktige og folk med relevant stridserfaring vil få innkallelse – men presidentordren retter seg tydelig mot en langt bredere gruppe av […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.