Her brenner Russland gass for 100 millioner hver dag

BRENNER STORE MENGDER GASS: Mens resten av Europa står midt i en energikrise av historiske proposjoner, går gass til en verdi av nesten 100 millioner kroner opp i røyk, sot og klimagassutslipp hver dag i Russland. Det skjer ved kompresjonsanlegget Portovaya utenfor St. Petersburg, like ved østenden av Nord Stream 1-rørledningen og synlig fra finsk jord.Selv om fakling av gass ofte er nødvendig tekniske årsaker, forbløffer det store omfanget. Årsaken til faklingen, som skal ha pågått siden juni, er trolig at russerne ikke har noe annet sted å gjøre av den så lenge de ikke kan eksportere den til Tyskland […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.