Hardere satsing fra Filter

På tross av at Medietilsynet ikke mener Filter Nyheter kvalifiserer til statlig pressestøtte, satser vi hardere enn noensinne og øker nå staben med en journalist (se utlysingen her – vi har fått mange gode søkere, men tar gjerne imot fler!) 

Det betyr at i året som kommer blir det mer kvalitetsstoff, graving i dokumenthauger og kritiske spørsmål til makthavere fra vår redaksjon.

Flere folk betyr mer og bedre journalistikk.

Kort oppsummert er vi på jakt etter følgende

  1. Fast stilling (100 prosent): Filter Nyheter søker en kunnskapsrik reporter som kan arbeide selvstendig og effektivt med undersøkende journalistikk basert på egne ideer, uten turnusarbeid. 
  2. Vikariat, ca. seks måneder: Vi ønsker å raskt komme i kontakt med søkere med journalistiske ambisjoner som kan dekke aktuelle saker, bidra til langsiktige prosjekter og utføre andre oppgaver i redaksjonen første halvår 2023  – med mulighet for forlengelse.

Som sagt. Vi har fått inn mange gode søkere, men tar gjerne imot fler! Søknadsfrist er torsdag 26. januar.

Vil du være med og hjelpe oss å bygge opp en uavhengig, kritisk norsk nyhetsformidler og graveredaksjon, er det enda en grunn til å tegne et abonnement nå.

Da får du til gjengjeld tilgang til alle våre nyhetsbrev og spalter:

  • Filter KAFFE – en daglig oppsummering av nattas nyheter, levert i innboksen før klokka 07 hver ukedagsmorgen
  • Filter KALDDUSJ – ukentlig oppsummering av nyheter og en dybdeartikkel om energikrisa Europa står i, og som du kjenner på lommeboka
  • Filter ELENDIG FREDAG – ditto, bare om klimakrisa
  • Filter X – en oppsummering av de siste nyhetene om politisk ekstremisme og hatkriminalitet
  • Filter KONSPI – dybdeartikler fra journalist og forfatter John Færseth om konspirasjonsteorier, desinformasjon og krigen i Ukraina

I tillegg kan du, for et lite tillegg i prisen, få vårt månedlige papirmagasin sendt hjem til deg i posten. Siste utgave er nylig sendt i trykken og ser slik ut:

I dette bladet kan du blant annet lese om hvordan politiet i Norge gjennom mange år brøt økonomiregler med bevilgninger og gaver til Norsk narkotikapolitiforening. Samt redaksjonens grundige gjennomgang av de 19 mest alvorlige funnene til det regjeringsoppnevnte rolleforståelsesutvalget.

Du får en stor reportasje om hvordan krigspropaganda gjennomsyrer russiske skoler, basert på kilder i det russiske skolevesenet, og du kan lese om hverdagslivet i Kherson etter frigjøringen, med intervjuer av en rekke innbyggere i byen som var okkupert av Russland i ni måneder.

Hovedsaken er journalist Marie Lytomt Norums skremmende dypdykk i russisk cyberkrigføring mot Ukraina (inkludert historien om hackergruppa Sandworm, som har inspirert månedens Frank Herbert-refererende forsidetegning).

Og du får vår klimajournalist Jostein Henriksens nyhetskavalkade.

I tillegg til mye mer. 

En ny pakke med grundig, kritisk journalistikk fra Filter Nyheter, altså – redaksjonen som står helt fritt fra norske mediekonsern og satser på det motsatte av klikklureri og støyende annonser.

Takk for at du leser og støtter oss.


Prøv vårt digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.