Frp stilt til veggs etter asylsøker-innlegg og Boko Haram-leder kan være drept – dette bør du vite tirsdag 23. august

Ikke bland fakta inn i debatten min Harald T. Nesvik (Frp) fikk kjørt seg noe voldsomt i Politisk kvarter i morges. Søndag skrev han om at «kvinner og barn ofres på asyl- og flyktninginstituttets alter», med henvisning til sommerens innvandringskritiske politimann-kronikk, uten å forholde seg til statistikk eller annen dokumentasjon. (Her er forøvrig vår omfattende faktasjekk av nevnte kronikk). I Politisk kvarter endte Nesvik opp i et «men vi må tørre å ta debatten»-hjørne mens programleder Bjørn Myklebust påpekte at ingen tall underbygger Frps premiss: – (…) Føler du at du burde hatt en litt mer nyansert framstilling når du ser tallene fra SSB og statistikken fra Sverige? – Nei overhodet ikke, fordi vi må tørre å bruke ord for å få igang en debatt. – Uansett hva tallene sine? – Nei, men jeg mener det er helt riktig at vi nå tar denne diskusjonen. Apropos faktagrunnlag: Nettavisen baserer nå en hel runde innvandringsdebatt på at det var få “tradisjonelle norske navn” blant de tiltalte i saker ved Oslo tingrett i forrige uke.   Bombet terrorbønn Lederen av Boko Haram, Abubakar Shekau, skal ha blitt påført dødelige skader i et luftangrep utført av nigerianske myndigheter fredag, i tillegg til at en rekke andre ledere av terrororganisasjonen ble drept. Angrepet skjedde mens terrorlederne var samlet til fredagsbønn i en landsby i det enorme skogsområdet Sambisa, et sent...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.