Fosen-demonstrantene kommer tilbake hvis ikke løftene holdes

Dagens viktigste saker om vindkraftverket på Fosen:

 • Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) erkjente overfor reindriftssamene at det er et «pågående» menneskerettsbrudd: «Ja, denne dommen slår fast at konsesjonene, sånn som de er gitt, krenker de rettighetene som samene har, etter de konvensjonene vi skal følge, og at det er et brudd på menneskerettighetene [...] Så svaret på det er ja», innrømmet han til VG etter å ha møtt reindriftssamene til et frokostmøte. 
 • Fosen-aksjonistene har avsluttet demonstrasjonene etter åtte dager, med en samling på Eidsvolls plass og videre en stille markering foran Slottet under statsråd. Politiet hadde i dag forberedt seg på at aksjonister kunne prøve å blokkere for statsrådbilene på vei til Slottet, men aktivistene holdt kun en symbolsk blokade på framsiden. (Se vår dekning på Twitter og Instagram). 
 • Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) skal redegjøre om situasjonen i Stortinget 13. mars klokken 12.00. (I går hadde han et møte og en pressekonferanse med Sametingspresidenten og landbruksministeren og beklaget for første gang.)
 • Fortsette å lese (gratis)

  Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

  Harald S. Klungtveit
  Redaktør

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.