Først nå tar Facebook hardere grep: Slår ned på Qanon-fantasiene

FBI frykter at enkeltindivider i den mangefasetterte Qanon-følgerskaren kan utgjøre en terrortrussel, men president Donald Trump virker tilfreds: «Jeg vet ikke mye om bevegelsen, annet enn at de liker meg godt, noe jeg setter pris på», har han svart på direkte spørsmål om den viltvoksende konspirasjonsteorien – som ikke bare har slått rot hos ytterliggående republikanere, men også populære influencere og hjemmeværende mødre med bekymring for barns liv og helse. Qanon-universet plasserer da også Donald Trump i sentrum av en oppkonstruert kamp mellom det gode og det onde, der sistnevnte blir forstått som en pedofil dypstatselite av demokrater, Hollywood-kjendiser og finanstopper. Selv […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.