FN med knallhard dom over Kinas «forbrytelser mot menneskeheten»

KINA KAN HA GJORT seg skyldig i «forbrytelser mot menneskeheten», som det heter i folkeretten, og alvorlige menneskerettighetsbrudd mot uighur-befolkningen i Xinjang-provinsen.

Det fastslår en ny FN-rapport som ble offentliggjort i natt.

Rapporten fastslår blant annet at landet utnytter bevisst vage sikkerhetslover for å krenke minoriteters rettigheter, fengsle folk på vilkårlig grunnlag og utsette dem for krenkende behandling, inkludert seksuell vold og påtvunget medisinering.

Regimet i Beijing, som på forhånd har hatt muligheten til å sette seg inn i rapporten, avfeier den som en anti-kinesisk drittpakke og utilbørlig innblanding i landets interne affærer. Menneskerettighetsorganisasjoner mener imidlertid rapporten er et vannskille i den internasjonale responsen på det som skjer i Xinjang. The Guardian/BBC News

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.