Kan miste statsstøtte: Alliansen brøt revisjonsplikt etter stortingsvalget

Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen på Karl Johan i Oslo under Alliansens valgkamp i september i fjor.
Partiet «Alliansen - Alternativ for Norge», som hadde nynazister på valglistene og er en del av det høyreekstreme miljøet i Norge, endte med 2489 stemmer totalt i stortingsvalget i fjor. Selv om det utgjorde en oppslutning på bare 0,08 prosent, utløste stemmene betydelig partistøtte fra den norske staten: Partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen var i utgangspunktet sikret mer enn 935 000 kroner i støtte til Alliansen fordelt på fire år. Den første utbetalingen skjedde tidligere i år, og i løpet av 2022 vil Alliansen ha fått omlag 234 000 kroner på konto. Men i sommer fikk den høyreekstreme partilederen et […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.