Fem grunner til at Putin trenger en krig: – Makten han har, hjelper ham egentlig ikke

Montasje. Foto: Kreml/Russlands forsvarsdepartement.
100 000 russiske soldater står på grensen mellom Ukraina og Russland i øst. Det amerikanske utenriksdepartementet har uttalt at en invasjon kan finne sted «når som helst». Russlands president Vladimir Putin krever sikkerhetsgarantier av Vesten om at Ukraina aldri blir en del av forsvarsalliansen NATO – et krav USA og allierte sier det er umulig å innfri. De siste ukene har analytikere og geopolitiske strateger forsøkt å forstå hva målsetningen til en av verdens mektigste menn egentlig er, med det som kan virke som et storskala spill for galleriet. For er Putin på ekte villig til å åpne full krig […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.