Eikrem meldte to av NTNUs pc-er stjålet etter Facebook-avsløring

I slutten av februar avslørte Filter Nyheter at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU over tid hadde benyttet en anonymisert Facebook-konto til å hisse opp rasistiske nettdebatter. Eikrem avviste den gang å stå bak den aktuelle kontoen, samtidig som han karakteriserte den som en mulig «humorprofil». Han har også hevdet at en bekjent av ham står bak (se lenger ned). NTNU engasjerte i mars advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig til å gjennomføre en såkalt faktaundersøkelse i saken. Målet var å finne ut om Eikrem hadde benyttet universitetets datautstyr eller IKT-infrastruktur til å spre fremmedfiendtlige holdninger. Men undersøkelsene har tatt lang tid. Nå beskriver NTNU noe av årsaken som at Eikrem for en tid tilbake meldte begge sine to jobb-pc-er stjålet. Advokatfirmaet har dermed ikke hatt tilgang til datamaskinene, som tilhører NTNU.

«Fikk beskjed fra Eikrem om at pc-ene var stjålet»

Opplysningene om at Eikrem har meldt to av NTNUs pc-er stjålet, kom onsdag denne uka fram i en melding stilet til ansatte ved Institutt for sosialt arbeid (ISA) og publisert på universitetets interne nettside. Her skriver konstituert dekan Tine Arntzen Hestbek at undersøkelsene i Eikrem-saken «har tatt mye lengre tid enn vi forutså» og at «det er flere grunner til dette»: «Blant annet har de...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.