«En annerledes hverdag»: Dette er de omfattende korona-tiltakene som innføres i dag

Statsminister Erna Solberg under dagens pressekonferanse.

Statsminister Erna Solberg (H) varslet torsdag morgen tiltak mot korona-viruset «som kommer til å bli de mest inngripende Norges befolkning har opplevd i fredstid». Sammen med helseminister Bent Høie (H), helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør Camilla Stoltenberg ved Folkeshelseinstituttet holdt statsministeren pressekonferanse klokken 14: Der presenterte myndighetene nye og radikale tiltak for å bremse spredningen av korona-viruset i det norske samfunnet. – Vi står i en vanskelig tid for Norge og for verden. Norge blir satt på en stor prøve, både som samfunn, men også som enkeltmennesker. I denne perioden vi har foran oss, vil alle få en annerledes hverdag, begynte statsministeren.

Dette er de omfattende tiltakene som trer i kraft klokken 18.00 torsdag 12. mars og i første omgang gjelder i to uker:

  • Barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, universiteter, høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner stenger.
  • Ledere i barnehager og rektorer i skoler har fått i oppdrag å sørge for at barn av foreldre som jobber innen kritiske samfunnsfunksjoner – for eksempel lov og orden, redningstjenestene og helsevesenet – får et tilbud.
  • Det nedlegges forbud mot eller stenging av en lang rekke arrangementer og virksomheter:
  • Kulturarrangementer, idrettsarrangementer (inkludert organisert idrett, både ute og inne), alle foretak i serveringsbransjen (med unntak av serveringssteder for mat der besøkende kan holde én meters avstand), treningssentre, virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje, kroppspleie, tatovering, piercing eller lignende, samt svømmehaller, badeland og tilsvarende.
  • Helsepersonel...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.