Dette er Trumps verste korona-uttalelser – fra januar til i dag

Også USA står overfor en helsemessig katastrofe som potensielt vil få enorme konsekvenser for svært mange innbyggere. De siste tallene viser at 14 372 mennesker per i dag er bekreftet smittet av koronaviruset i USA, mens 218 er døde – og kurven stiger rett til værs. Noe av årsaken kan være at Donald Trump i snart to måneder har møtt epidemien med lite kunnskap, høy selvtillit og sviktende tiltak. Når det i løpet av kort tid går opp for amerikanerne at Trump har latt dem i stikken, betyr det slutten for hans tid som president, spår gjestekommentator Pete Wehner i The Atlantic. Wehner er republikaner, men har i lang tid vært kritisk til Trumps «giftige kombinasjon av uvitenhet, følelsesmessige ustabilitet, demagogi, selvsentrisme og hevngjerrighet». Den «allvitende» Trump ble rett og slett tatt på senga av koronaepidemien, selv om han i dag insisterer på det motsatte. Men hei, døm selv – her er hva nummer 45 har uttalt om viruset fra januar til i dag:

22. januar: «Fullstendig under kontroll»

Etter at det første tilfellet av korona-smitte var bekreftet i den amerikanske delstaten Washington, lot Donald Trump seg intervjue av tv-kanalen CNBC. «Vi har det fullstendig under kontroll. Det er én person, som kom hit fra Kina, og vi har det under kontroll. Det kommer til å gå helt fint», sa presidenten da. https://twitter.com/MarkAMaynard/status/1239961346071908353

24. januar: «Alt kommer til å gå bra»

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1220818115354923009

30. januar: «Vil få en veldig fin slutt»

På dette tidspunktet var fem amerikanere bekreftet smittet: «Vi tror vi har det veldig under kontroll. Vi har svært få problemer i dette landet akkurat nå – fem. Og disse menneskene blir stadig bedre. Men vi jobber tett med Kin...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.