Beskyttet: Derfor støtter norske bedrifter Filter

– Fremveksten av ekstreme holdninger er stor. Derfor er det et behov for god, gravende journalistikk som det Filter Nyheter står for, sier Mille Eikeland. Hun er daglig leder i Café Fiasco, et tradisjonsrikt serveringssted midt i Oslo som støtter Filter Nyheter gjennom å holde et bedriftsabonnement. Da får kafeen fire eksemplarer av Filter Nyheters papirmagasin hver måned – til glede for gjestene. Og Cafè Fiasco bidrar til at en av landets viktigste journalististiske start-ups fortsetter å holde det gående. Filter Nyheter har de siste fem årene bemerket seg med grundig dekning av politisk ekstremisme og gravejournalistikk, særlig opp mot det høyreekstreme miljøet i Norden.  Gjennom avsløringer i nynazistmiljøet, faktasjekking av konspirasjonsteorier og ved å lede nyhetsdekningen på flere av de mest profilerte sakene i media de siste årene, har den lille redaksjonen som utgjør Filter Nyheter satt dagsorden og tatt en viktig posisjon i norsk presse.   Som en nyhetsleverandør uten reklame, betalingsmur eller statstøtte, finansieres journalistikken med hjelp fra støttespillere og abonnenter. ANFO er også blant organisasjonene som støtter Filter Nyheter gjennom et bedriftsabonnement:  – Vi trenger ordentlige redaksjonelle produkter som setter viktige saker på agendaen. Det opplever vi at Filter gjør, sier Jan Morten Drange i ANFO.  [caption id="attachment_10833" align="alignnone" width="2000"]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.