Biden og Obamas beste Trump-angrep og næringsministeren ikke-vennskap med Widvey – torsdag 28. juli på tre minutter

Russland og Syria lover korridorer for evakuering og nødhjelp under beleiringen av Aleppo og klimaminister Vidar Helgesen mener det er «grunn til bekymring over uttalelser som har kommet fra Trump». Ellers:   Ikke svart/hvitt i Tyrkia Du fikk kanskje med deg at Morten Myksvoll var i Tyrkia akkurat da det smalt 15. juli. Nå har han skrevet for oss om Gülen-bevegelsens hemmelige nettverk i statsapparatet og om at ikke alt ved Erdogans reaksjon er uberettiget. «Viss statsapparatet vårt hadde bestått av til dømes tusenvis av frimurarar, og dei hadde assistert kvarandre, avansert, og til slutt forsøkt å overta makta med militære verkemiddel, ved å bombe Stortinget, ved å drepe sivile på Karl Johan. Det hadde blitt eit stort rettsoppgjer i Noreg òg», skriver Myksvoll. I dag fortsatte forøvrig Erdogan utrenskningen begrunnet i kuppforsøket  - nå ved å stenge 60 aviser og magasiner, 16 tv-stasjoner, 23 radio-stasjoner og 29 utgivere/forlag og arrestordrer på mange titalls journalister.   Hjemmeavlet demagog Wow. Når skjedde det sist at en sittende amerikansk president satte motpartens nominerte kandidat i bås med terrorister og despoter?  Obama i natt: «That’s why anyone who threatens our values, whether fascists or communists or jihadists or homegrown demagogues, will always fail in the end». En passasje som også kommer til å bli husket: «He’s betting that if he scares enough people, he might...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.