Bastholm om bompengeopprøret: – Erna Solberg skulle gått ut og sagt «men hør nå folkæns»

Une Bastholm.

JAKTEN PÅ EN KLIMAPLAN: Klimatrusselen er nå prioritet nummer én for norske velgere. Opposisjonen etterlyser en klar handlingsplan fra regjeringen. Solberg & co lover at Den Store Planen for å takle klimakrisen kommer i 2020. Hva med opposisjonspartiene selv, har de en plan?


Miljøpartiet De Grønne (MDG) er det partiet i Norge som flagger at klimasaken er sak nummer 1. Ingen over, ingen ved siden, for dem skal ikke klimatiltak hestehandles bort til fordel for en hjertesak på et helt annet felt. Partiet hevder det er det eneste som kan skilte med et partiprogram og et budsjett med et tempo og omfang som er i tråd med Paris-avtalen. Innen 2030 vil partiet ha kuttet klimautslippene med 60 prosent, mener de.

Men henger politikken sammen?

Filter Nyheter har intervjuet partiets ene Stortingsrepresentant, Une Aina Bastholm.

Les de andre intervjuene i serien her:

Partiet for høyere avgifter

MDGs klimapolitikk kan oppsummeres i følgende kulepunkt:

  • Det aller meste skal bli dyrere: Forbruk blir dyrere, forurensende aktiviteter blir kjempedyrt
  • Folk skal få tilbakebetalt en fast sum av pengene de betaler i miljøavgifter
  • Oljefondet vil tappes for store summer for å betale klimaomstilling for fattige land
  • Olje...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.