Støre om: • Vindkraft-veto • «Teslaskatt» • Trumps velgere

Jonas Gahr Støre
  • JAKTEN PÅ EN KLIMAPLAN: Klimatrusselen er nå prioritet nummer én for norske velgere. Opposisjonen etterlyser en klar handlingsplan fra regjeringen. Solberg & co lover at Den Store Planen for å takle klimakrisen kommer i 2020. Hva med opposisjonspartiene selv, har de en plan?

– Det er et stort spørsmål, sier Jonas Gahr Støre. Arbeiderparti-lederen  er først ut i Filter Nyheters intervjuserie med lederne i opposisjonspartiene. Vi har akkurat spurt hvordan Ap skal få folk med seg på laget i klimapolitikken. Hvordan han skal få oljearbeiderne til å stole på at den grønne omstillingen ikke sender dem på Nav. –  Alle arbeidsfolk vet at garanti er det ingen som kan gi. Virksomheter opphører, går dårlig økonomisk, og må endre seg.

Vil gi trygghet for å unngå en norsk Trump

Støre sitter ved det store, tunge møtebordet i tre, rett innenfor døren til kontoret sitt på Stortinget. Det er ikke lenge siden han la fram partiets alternative plan for statens pengebruk, med tittelen «et budsjett for vanlige folk, og for å kutte klimautslipp». Han snakker om rustbeltet i USA, hvor stålindustrien er ferdig. – Folk sitter igjen og har gitt opp håpet. Hva gjør de? De går til Trump. Når vi har omstilling og utvikling, så skal vi legge stor vekt på at folk blir med videre og tilrettelegge for at de får ny kompetanse. Det er jo noe som gjør at norsk fagbevegelse er positiv til ny teknologi. Han lister opp videre- og etterutdanning på ny teknologi og produksjonsmåter. – Det handler ikke om garanti, men om trygghet for at vi gjør det som skal til. – Og det er folk trygge på? – Nei, det tror j...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.