Årskavalkade (juli-september): Bøhlers exit, Giskes comeback og Lailas chatgruppe

Det er trygt å si at 2020 ble et år utenom det vanlige. Vi vet nok at du husker koronapandemien, som fortsatt herjer landet. Men hva med alt det andre? Med utgangspunkt i Filter Nyheters daglige nyhetsbrev – som du kan få rett hjem i postkassa ved å trykke på denne lenka – vil vi romjula oppsummere året som har gått. Det gjør vi kvartal for kvartal: Husker du de konstante avbrytelsene i den første tv-debatten mellom Biden og Trump?

Juli: Jan Bøhler tar ikke gjenvalg

1. juli

Postloven endres slik at post i Norge kun utleveres annenhver dag: Mandag, onsdag og fredag i ei uke, tirsdag og torsdag i uka etter.

4. juli

Ap-profilen Jan Bøhler skriver på Facebook at han ikke tar gjenvalg til Stortinget – og hevder at «anonyme kilder i Oslo Ap» har prøvd å skvise ham ut av stortingslista, samt at han ikke vil «være gjenstand for intern strid og anonyme operasjoner».

6. juli

Ap-profilen Marianne Marthinsen kommer med flere begrunnelser for hvorfor hun trekker seg fra politikken, blant annet at varslerne i Giske-saken burde ha blitt beskyttet bedre.

13. jul...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.