Andrew Tates ofre forteller om seksuell vold og skader

«SLAVE THESE BITCHES»: Påtalemaktens bevismateriale mot den menneskehandel- og voldtektssiktede Youtube-profilen Andrew Tate inneholder omfattende vitnebeskrivelser av seksuell vold, blant annet et tilfelle der ei kvinne ble påført skader i et øye og på brystene. Materialet (som foreløpig ikke er godkjent for fremlegging i retten) er gjennomgått av BBC News.

Retten i Bucuresti i Romania – der briten slo seg ned for å drive sin pornoforretning i 2017 – får eventuelt også se meldinger sendt mellom Andrew Tate og broren Tristan Tate (medtiltalt for trafficking), der sistnevnte forteller at han ikke ønsker at kvinnene som ifølge påtalemyndigheten ble lokket til å vise seg fram på nettet under falske forutsetninger skulle ha tilgang til sine egne OnlyFans-kontoer, fordi han ville «slave these bitches». Brødrene nekter skyld etter tiltalen.


NORGESDEMOKRAT MENER AP HAR SKYLDA FOR 22. JULI: «Jeg forventer at partileder (Geir Ugland) Jacobsen nå svarer og avklarer om dette er holdninger som er representative for Norgesdemokratene. I så fall er det mildt sagt oppsiktsvekkende», sier Arbeiderpartiets partisekretær Kjersti Stenseng etter at Amund Garfors i Norgesdemokratene i går kom med uttalelser til Filter Nyheter der han la skylden på Arbeiderpartiet for terrorangrepene 22. juli 2011 og omtalte Jonas Gahr Støre som en del av «demoniske krefter» som «står i kontakt med selve Satan» og at Arbeiderpartiet er «de onde». Garfors er styremedlem i Norgesdemokratene i Nordland og listekandidat i fylkestingsvalget i høst, parallelt med at han er medlem i SIAN og den åpent rasistiske organisasjonen FMI. På partiets landsmøte i år ble han framhevet av partiledelsen som en «ønsket taler» med et «viktig budskap» og «vidd og kraft», og skal etter planen drive aktiv valgkamp i Bodø førstkommende helg. Les hele saken her.


TEGN ET ABONNEMENT PÅ FILTER I DAG! Da får du augustutgaven av vårt papirmagasin i posten om noen dager, og kan allerede i morgen tidlig motta vårt daglige nyhetsbrev Filter KAFFE. Abonnementet koster bare 100,- i måneden og kan avsluttes når som helst. Klikk her


GIANT STEP FOR INDIA: India ble i dag den fjerde nasjonen i historien som lander et (ubemannet) romfartøy på Månen, og den første som gjør det i nærheten av sørpolen, der forskerne tror det kan finnes vannforekomster – kjekt å ha for eventuelle fremtidige bosetninger. Her gjør det kuperte terrenget landingen til en særlig stor teknologisk bragd. Landingen er «et seiersrop for et nytt India» uttaler statsminister Narendra Modi, som fulgte hendelsene fra Sør-Afrika, der han deltar på Brics-toppmøtet, rapporterer The Guardian.

Så sent som mandag skulle også Russland ha landet et fartøy på Månen – nasjonens første måneferd på 47 år – men det krasjet.


«TVUNGET TIL Å DRIKKE VANN FRA DOSKÅLA»: Den indiske avisa The Wire har intervjuet flere av ofrene for en menneskehandelsoperasjon fra India til Libya. Mennene, fra 20 til 35 år, ble lovet visum i Italia, men endte i stedet opp med å bli solgt til Libya. Der ble de holdt fanget i seks måneder, frastjålet alle eiendeler som pass, mobil, kontanter, bagasje, klær og sko. De skal ha blitt misbrukt, tvunget til å drikke vann fra toalettskålen og banket opp, og de beskriver det som at de ble «fanget og behandlet som dyr uten noen identitet». En av dem døde, etter å ha fortalt faren sin at han var blitt banket opp og torturert.