– Livsfarlige og groteske konspirasjonsteorier: Ap ut mot Norgesdemokratene etter 22. juli-uttalelser

Jonas Gahr Støre og Kjersti Stenseng. Foto: Arbeiderpartiet

I et intervju med Filter Nyheter i går kom Amund Garfors i Norgesdemokratene med uttalelser der han blant annet la skylden på Arbeiderpartiet for terrorangrepene 22. juli 2011.

Han uttalte også at Jonas Gahr Støre er en del av «demoniske krefter» som «står i kontakt med selve Satan» og at Arbeiderpartiet er «de onde».

Garfors er styremedlem i Norgesdemokratene i Nordland og er listekandidat i fylkestingsvalget i høst, parallelt med at han er medlem i SIAN og den åpent rasistiske organisasjonen FMI.

På partiets landsmøtet i år ble han framhevet av partiledelsen som en «ønsket taler» med et «viktig budskap» og «vidd og kraft». Etter planen skal Garfors drive aktiv valgkamp i Bodø førstkommende helg.

– Livsfarlig

Arbeiderpartiet reagerer nå kraftig på uttalelsene og krever svar fra partileder Geir Ugland Jacobsen på om han og partiet stiller seg bak Garfors.

– Det som blir forfektet her er livsfarlige konspirasjonsteorier som vi vet kan føre til ekstreme handlinger. Som kjent følger PST med på og følger opp miljøer som står bak holdninger og uttalelser som dette, sier Aps partisekret...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.