Norgesdemokratene-kandidat mener Ap sto bak 22. juli-terroren og at Støre er en «demon»

Amund Garfors på Norgesdemokratenes landsmøte i 2023.

Da det høyreradikale partiet Norgesdemokratene i mai i år holdt sitt årsmøte på Gardermoen, ble Amund Garfors (78), styremedlem i fylkeslaget i Nordland, invitert på podiet av ledelsen.

«Han har et viktig budskap å fortelle oss og er en ønsket taler. Han har demonstrert sitt vidd og sin kraft allerede flere ganger», sa politisk nestleder Øyvind Eikrem da han introduserte partiveteranen.

Det første Garfors tok opp i talen var «hvordan det er mulig» at «en muslim som har kommet seg opp som stortingspresident i Norge» (Masud Gharahkhani (Ap), red. anm.) kunne holde 8. mai-tale på Akershus festning.

«Men han er jo norsk, sier dem. Jo, jo», sa Garfors spydig.

Delegaten ble avbrutt av applaus flere ganger i talen, blant annet da han utbroderte hvordan han mener Norge styres av «demoniske krefter» og at de folkevalgte er «bedragere, løgnere, psykopater, fascister og forrædere».

Amund Garfors fikk en hjertelig introduksjon og applaus av Norgesdemokratenes nestleder Øyvind Eikrem på landsmøtet. (Skjermdump fra partiets sending).

Parallelt med rollen i Norgesdemokratene er Garfors mangeårig medlem av muslimfiendtlige SIAN og den åpent rasistiske organisasjonen Folkebevegelsen mot innvandring (FMI)

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.