VENSTRE-OPPRØR, IGJEN: Hvor utrygt sitter Trine Skei Grande? Det elendige valgresultatet (3,9 prosent) har satt fart på lederdebatten. Hele Venstre-ledelsen kan bli skiftet ut på landsmøtet til våren - og valgkomitéen skal levere sin innstilling 15. oktober.

  • Gunnar Silden i Stad Venstre (som selv fikk 36,2 prosent i lokalvalget), til VG: «Vi trenger en ny partileder og en ny ledelse i partiet, fordi dagens ledelse i stor grad er preget av slitasje».
  • Venstre-veteran Øystein Senum i Kongsberg: «Jeg må si at jeg reagerte nærmest med sjokk da jeg så at Trine ikke tok ansvar og sa at hun trekker seg da vi fikk valgresultatet».
  • Mangeårig Smøla-ordfører Iver Nordseth«Jeg må innrømme at jeg er i sterk tvil om det er Trine som bør lede oss frem mot valget i 2021 etter dette katastrofevalget».

I dag har Aftenposten publisert tall fra en Norstat-undersøkelse som måler hvilke norske toppolitikere som er best likt. 44 prosent liker Venstres parlamentariske nestleder Abid Raja - mens Skei Grande bare er likt blant 20 prosent.  Selv hevder hun at hun har stor støtte i partiet. Da hun på Politisk kvarter i morges ble spurt om hvordan hun kunne vite dette, svarte hun: – Jo, en partileder som ikke har mer feeling med partiet sitt, den er i så fall ille ute. 
Raja er på sin side ikke veldig subtil verken i sin bredt anlagte, personlige kronikk i Aftenposten i dag eller i «Vi må ta vare på Trine»-intervjuet med Dagbladet.
   «Trine er en moden frukt», mener John Olav Egeland i Dagbladet. «Det er tross alt lettere å skyve en leder ut i kulissene enn å erkjenne at partiets politikk ikke virker, eller er lite attraktiv blant velgerne», skriver han.

VALGET – HESTEHANDEL SPESSIAL