Nyhetsbrev torsdag 23. august: Svensk sikkerhetstjeneste frykter normalisering av høyreekstremisme

FRYKTER NORMALISERING AV HØYREEKSTREMISME: Også sikkerhetstjenesten i Sverige, Säpo, går nå ut offentlig for å advare om økt fare for høyreekstreme angrep i landet. I den oppsiktsvekkende pressemeldingen i formiddag knytter antiterror-lederne trusselvurderingen til en samfunnsutvikling langt bredere enn subkulturer på nettet. – Utviklingen der den voldsfremmende høyreekstreme ideologien risikerer å gå fra noe som oppfattes som ekstremt til noe normalt, får drahjelp av hatsk retorikk og økt polarisering. Det må imøtegås av hele samfunnet, på alle nivåer. Og det må gjøres i tide, uttaler Säpo-sjef Klas Friberg. Han slår fast at høyreekstremisme «som tidligere hovedsaklig var begrenset til et lite og organisert hvit makt-miljø får stadig større […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.