6. april – Dette skjedde mens du sov: Trump anbefaler medisin mot ekspertenes vilje, Boris Johnson ennå på sykehus

  • Fattige Haiti har fått sitt første offisielle korona-dødsfall. Nyheten er svært urovekkende i lys av at helsevesenet er overbelastet i utgangspunktet og store deler av befolkningen er feilernærte og mangler grunnleggende sanitærsystemer.
  • Storbritannias statsminister Boris Johnson ble i går kveld innlagt på sykehus. Han testet positivt for koronaviruset for ti dager siden, men har fortsatt feber og andre symptomer. Regjeringen insisterer på at sykehusinnleggelsen er udramatisk og at Johnson fortsatt styrer landet i krisen.
  • Ytterligere flyktningleire i Hellas er satt i karantene – hva nå det måtte bety i en flyktningleir. Greske myndigheter frykter at utbrudd i leirene vil være umulige å stanse, og hjelpeorganisasjoner trygler Hellas om å flytte migranter og flyktninger fra øyene til fastlandet.
  • Donald Trump ignorerer ekspertenes advarsler og fortsetter å fremme bruk av malariamedisinen hydroksyklorokin mot covid-19. Foreløpig er effekten tynt belagt og anbefalingen er ikke i tråd med rådene fra USAs egne helsemyndigheter.
  • Også i Danmark

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.