30. mars – Dette skjedde mens du sov: Trump har ombestemt seg + Smitten øker i Afrika

DR Kongo har så langt 65 bekreftede smittede, og det fattige, svakt styrte landet omtales som det mest sårbare i Afrika med tanke på pandemien. Fredag ​​kunngjorde guvernøren i hovedstaden Kinshasa uvanlige tiltak: Folk skulle være hjemme i fire dager, for så å bevege seg fritt i to, før de vender hjem til ytterligere fire. President Felix Tshisekedi tilsidesatte den ulogiske beslutningen: Kinshasa har 12 millioner innbyggere, mange bor i trangt uten innlagt vann. De fleste overlever på liten daglig fortjeneste fra å selge varer på markedsplasser. Lockdown ville trolig resultere i opptøyer. I Rwanda har president Paul Kagame vedtatt en «sosial beskyttelsesplan», […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.