DR Kongo har så langt 65 bekreftede smittede, og det fattige, svakt styrte landet omtales som det mest sårbare i Afrika med tanke på pandemien. Fredag ​​kunngjorde guvernøren i hovedstaden Kinshasa uvanlige tiltak: Folk skulle være hjemme i fire dager, for så å bevege seg fritt i to, før de vender hjem til ytterligere fire. President Felix Tshisekedi tilsidesatte den ulogiske beslutningen: Kinshasa har 12 millioner innbyggere, mange bor i trangt uten innlagt vann. De fleste overlever på liten daglig fortjeneste fra å selge varer på markedsplasser. Lockdown ville trolig resultere i opptøyer.

  • I Rwanda har president Paul Kagame vedtatt en «sosial beskyttelsesplan», der representanter fra lokale myndigheter vil gå fra dør til dør med blant annet mat, til sårbare familier.
  • Kenyas helseminister Mutahi Kagwe sier spredningstallene i landet ikke ser «sunne ut».
  • Ellen Johnson Sirleaf, Afrikas første kvinnelige statsleder, styrte Liberia under Ebola-utbruddet i Vest-Afrika som tok nærmere 5000 liv i landet. Nå har hun skrevet et åpent brev til verdens myndigheter og folk på forespørsel fra BBC, hvor hun maner til solidaritet og samarbeid på tvers av folk og grenser.

 

  • Vietnams statsminister Nguyen Xuan Phuc varslet befolkningen, og særlig myndighetene i Hanoi and Ho Chi Minh City (Saigon), om å forberede seg på lockdown-tiltak snarlig. Landet har registrert 200 smittede.