• Mer enn en million mennesker er bekreftet smittet av det nye koronaviruset over hele verden. Nesten 53 000 mennesker har dødd, og mer enn 210 000 har kommet seg.

 

  • USA har registrert verdens høyeste tap på en dag, med 1 169 dødsfall.

 

  • IS har dukket opp igjen i Afghanistan, og hevder å stå bak drapet på mer enn 50 mennesker knyttet til landets shia- og sikh-minoriteter, i to angrep i Kabul.

 

  • Bosnia er folk forbannet fordi en 52 år gammel kvinne døde av covid-19, etter å gjentatte ganger ha blitt nektet test fordi hun ikke hadde vært i utlandet. Kvinnen døde i armene på sin 29 år gamle datter idet hun prøvde å bære henne ned de tre etasjene til ambulansen – som ikke kom med medisinsk personell. Nå er den lokale klinikken stengt etter 40 ansatte ble sendt hjem i karantene.

 

 

  • Den amerikanske marinens sykehusskip Comfort ble sendt til New York for å avhjelpe byens overbelastede helsevesen. Skipets 1 000 senger står imidlertid stort sett ubrukt, og brorparten av mannskapet på 1200 er ikke i sving. Bare 20 pasienter er overført til skipet, ifølge New York Times. Marinens andre sykehusskip Mercy, som ligger til kai i Los Angeles, har hatt totalt 15 pasienter. «Det er kanskje plumpt å si det, men det er en vits», sier Michael Dowling, sjef for Northwell Health, New Yorks største sykehussystem, til avisa.

 

  • Saudi-Arabia har innført et 24-timers portforbud i de muslimske hellige byene Mekka og Medina, og utvidet tiltak for å bekjempe det nye koronaviruset. Folk skal holde seg hjemme med mindre de har samfunnskritiske jobber, må på butikken eller trenger helsehjelp. Biler kan bare frakte én passasjer. Andre arabiske arabiske stater har stengt distrikter med stor andel gjestearbeidere. WHO har anmodet land i Midtøsten om å ta sterkere grep mot virusspredningen.

 

 

Dette er et nyhetsbrev du kan få hver morgen (internasjonale nyheter) og kveld (nasjonal oppsummering) rett i innboksen. Meld deg på her.


Nå satser vi!

Rundt 1500 av dere har valgt å støtte Filter hver måned og få vårt nye magasin i posten. Takk! Vi ønsker nå å utvide vår redaksjon med en ny journalist, og det er her du kommer inn.

Når vi når 2000 månedlige støttespillere vil vi ansette en journalist som skal dekke helse og vitenskap på Filter-måten. Det betyr at du kan være med å ansette den journalisten samtidig som du får Filter på papir!

For 100,- kroner i måneden får du Filter Magasin rett hjem i postkassa 11 ganger i året. Ønsker du å donere årlig koster det 900,- kroner. Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Bli abonnent i dag, og hjelp oss nå målet! Om du allerede er abonnent og verver en venn sender vi deg en Filter t-skjorte som takk. Alt du trenger å gjøre er å få din venn til å sende oss en mail så sender vi den til deg.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Meld deg på Filters nyhetsbrev

Det er gratis og inneholder en forklaring av det Filter-journalistene mener er dagens viktigste nyhetssaker i inn- og utland. Ellers som for eksempel forlegger og forfatter Anders Heger sier det: «Filter Nyheter har det suverent beste grepet om hvilke nyheter som teller, og hvilke som er unødig støy». Meld deg på her.

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.