3. april: Pandemien verden over – dette skjedde mens du sov

  • Mer enn en million mennesker er bekreftet smittet av det nye koronaviruset over hele verden. Nesten 53 000 mennesker har dødd, og mer enn 210 000 har kommet seg.
 
  • USA har registrert verdens høyeste tap på en dag, med 1 169 dødsfall.
 
  • IS har dukket opp igjen i Afghanistan, og hevder å stå bak drapet på mer enn 50 mennesker knyttet til landets shia- og sikh-minoriteter, i to angrep i Kabul.
 
  • Bosnia er folk forbannet fordi en 52 år gammel kvinne døde av covid-19, etter å gjentatte ganger ha blitt nektet test fordi hun ikke hadde vært i utlandet. Kvinnen døde i armene på sin 29 år gamle datter idet hun prøvde å bære henne ned de tre etasjene til ambulansen - som ikke kom med medisinsk personell. Nå er den lokale klinikken stengt etter 40 ansatte ble sendt hjem i karantene.
 
  • Pandemien kan utslette hele samfunn blant Nord-Amerikas urbefolkning

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.