289 kandidater på valg i Sverige har gitt uttrykk for rasisme eller nazisme

NYE NAZI-AVSLØRINGER I SD: 289 kandidater i årets valg i Sverige, hvorav 214 fra Sverigedemokratene (SD), har gitt uttrykk for rasisme eller nazisme, ifølge en fersk rapport fra researcherne i Acta Publica.

(Les hele rapporten i pdf-versjon her) Totalt omfatter rapporten personer på lister til de fem siste riksdags-, lokal- og fylkes-valgene i Sverige, der det samlet har vært omlag tusen kandidater som kan knyttes til rasistisk aktivitet.

Hele 80 prosent av dem er fra SD. 

Dokumentasjonen spenner fra personer som tidligere har deltatt på offentlige nazimarsjer i regi av Den nordiske motstandsbevegelsen eller blitt straffedømt for hatefulle ytringer, til politikere som knyttes til enkeltkommentarer på forum som henvender seg særlig til rasister/høyreekstremister.

En av enkeltsakene fra rapporten som torsdag skapte overskrifter i svenske medier, er lokalpolitikeren Anders Nielsen, som er listekandidat for SD i Göteborg.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.