«KONTANTSTØTTE» TIL BEDRIFTER: Regjeringen vil dekke en andel av de faste kostnadene for bedrifter som opplever betydelig nedgang i inntekter på grunn av koronakrisen. En slags «kontantstøtte for bedrifter». Ordningen skal gjelde midlertidig i to måneder, men svært få detaljer er klare nå. Regjeringen vil sette av 10-20 milliarder kroner hver måned til dette, ifølge finansminister Jan Tore Sanner (H). Få detaljene i vår twittertråd.

Ellers, utenlands:

 

 • Over en halv million mennesker har blitt smittet av koronaviruset verden over. 122 000 har blitt friske. 24 000 mennesker er døde.

 

 • Fra i morgen, lørdag, vil ingen utlendinger få lov til å reise inn i Kina, virus eller ikke.

 

 • USA har nå passert Kina i antall smittede, med 85 500 tilfeller. Halvparten av dem i New York.

 

 • Storbritannia økte antallet døde på én dag med 100 personer, fra 475 til 578, melder BBC.

 

 • Donald Trump har snakket med Kinas leder Xi Jinping på telefon. Han oppsummerer samtalen slik på Twitter: «Just finished a very good conversation with President Xi of China. Discussed in great detail the CoronaVirus that is ravaging large parts of our Planet. China has been through much & has developed a strong understanding of the Virus. We are working closely together. Much respect!»

 

 • Fagdirektør for infeksjonsberedskap ved danskenes «folkehelseinstitutt», Statens Serum Institut (SSI), Kåre Mølbak, går ut mot Verdens Helseorganisasjons (WHO) budskap om intens testing, smitteoppsporing og isolering av syke. Han mener at det er «totalt passé» å forsøke å stanse smitten. «Da skyver vi bare problemet fremfor oss, dette viruset er noe befolkningen må gjennom før eller siden», sier han til Politiken. Mølbak er ingen hvemsomhelst: Han er én av sju eksperter som er plukket ut for å rådgi EU-kommisjonen om hvordan koronaviruset skal bekjempes.

 

 

OBS: Dette er et nyhetsbrev du kan få hver morgen (internasjonale nyheter) og kveld (nasjonal oppsummering) rett i innboksen. Meld deg på her.


Støtt Filters journalistikk

Rett på sak: Filter Nyheter lanserer månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig. Klikk her og støtt oss!

 • De økonomiske følgene av korona-krisen er denne uken i ferd med å bli en krise også for uavhengige medier, og vi i Filter Nyheter er i denne sammenhengen særlig utsatt – akkurat i det den presise journalistikken vi er kjent for er viktigere enn noen gang.
 • Som du sikkert vet, ønsker ikke Filter å ekskludere lesere gjennom dyre abonnementer. (I går bestemte vi oss til og med for å la andre medier publisere artiklene våre på sine flater). Vi har ingen form for pressestøtte fra staten å lene oss på, og vi er heldigvis ikke finansiert av «rike onkler» med en politisk agenda.
 • Heldigvis har vi et lag av de beste i bransjen som nå jobber alle våkne timer av døgnet for å satse –mer– på grundig journalistikk i stedet for å permittere ansatte eller klage over omstendighetene.
 • Den gode nyheten er at vi lenge før korona-utbruddet var i ferd med å planlegge et månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig, der vi skal samle et utvalg av nettartiklene våre sammen med noen overraskelser. Dette har vi framskyndet slik at den første utgaven snart er klar til de som bidrar.
 • Om du bestemmer deg nå, bidrar du til at både selve magasinet blir bedre og at redaksjonen får større ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne.

Klikk her og støtt oss!

Stjel artiklene våre

 • Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.
 • Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her!