• Lockdownen av millionbyen Wuhan i Kina, hvor pandemien startet, avsluttes den 8. april, melder China Daily. Andre deler av Hubei-provinsen letter reiserestriksjonene den 25. mars.

 

 • I Brasil har mafia-kartellene tatt smittevern-tiltak i landet i egne hender, og håndhever et portforbud i favelaene etter klokken åtte på kvelden, i mangel på handling fra myndighetene. Det skriver den portugisiske avisen Sabado.

 

 • Donald Trump antyder at han vil åpne opp på restriksjonene i landet «very soon», som i at det ikke er snakk om måneder med nedstengning, for å lette nedturen i økonomien. Trump vil se på muligheten til å kjøre en mer liberal smittevernlinje utenfor smitte-hotspotene, som er delstatene New York, Washington og California.

 

 • Amerikanske medier spekulerer i om Trumps forhold til den høyt respekterte sjefen for USAs smittevernsetat, Dr. Anthony S. Fauci, er iferd med å gå surt ettersom Fauci stadig oftere motsier presidentens pandemi-analyser.

 

 • Et ektepar i Arizona forgiftet seg selv med klorokinfosfat/hydroksyklorokin, hvorpå ektemannen døde, etter å ha hørt at middelet virker lovende i behandling av Covid-19. Virkestoffet finnes i rengjøringsmiddel i USA, og brukes i malariamedisin. Her i Norge har det kommet for en dag at leger skriver ut malariamedisinen ut på blåresept for seg og sine, etter medisinen ble rasjonert grunnet hamstring.

 

 • Britene har nå gått fra anmodninger om sosial distansering, til sterkere lut. Nå innføres lockdown med påbud og forbud også i Storbritannia.

 

 

 • Netflix utlyser et fond på 100 millioner dollar for å hjelpe ansatte i film- og TV-bransjen.

 


OBS: Dette er et nyhetsbrev du kan få hver morgen og kveld rett i innboksen. Meld deg på her.


Støtt Filters journalistikk

Rett på sak: Filter Nyheter lanserer månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig. Klikk her og støtt oss!

 • De økonomiske følgene av korona-krisen er denne uken i ferd med å bli en krise også for uavhengige medier, og vi i Filter Nyheter er i denne sammenhengen særlig utsatt – akkurat i det den presise journalistikken vi er kjent for er viktigere enn noen gang.
 • Som du sikkert vet, ønsker ikke Filter å ekskludere lesere gjennom dyre abonnementer. (I går bestemte vi oss til og med for å la andre medier publisere artiklene våre på sine flater). Vi har ingen form for pressestøtte fra staten å lene oss på, og vi er heldigvis ikke finansiert av «rike onkler» med en politisk agenda.
 • Heldigvis har vi et lag av de beste i bransjen som nå jobber alle våkne timer av døgnet for å satse –mer– på grundig journalistikk i stedet for å permittere ansatte eller klage over omstendighetene.
 • Den gode nyheten er at vi lenge før korona-utbruddet var i ferd med å planlegge et månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig, der vi skal samle et utvalg av nettartiklene våre sammen med noen overraskelser. Dette har vi framskyndet slik at den første utgaven snart er klar til de som bidrar.
 • Om du bestemmer deg nå, bidrar du til at både selve magasinet blir bedre og at redaksjonen får større ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne.

Klikk her og støtt oss!

Stjel artiklene våre

 • Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.
 • Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her!