Nord-Korea stenger ned hovedstaden: «Luftveissykdom»


STRIDSVOGNENE KOMMER: I formiddag ble det offisielt: Etter mange uker med tautrekking har Tyskland besluttet å sende stridsvogner av typen Leopard 2A6 til Ukraina – foreløpig 16 stykker – samtidig som tyskerne gir grønt lys for at også Polen og andre land som bruker den tyskproduserte krigsmaskinen kan overdra dem til ukrainerne. (Nederland, Spania og Finland var først med å melde seg på offisielt i dag). Målet er at europeiske allierte så raskt som mulig skal kunne bidra med materiell tilsvarende to stridsvognbataljoner – omlag 80 tanks.

«Denne ekstremt farlige beslutningen tar konflikten til et nytt konfrontasjonsnivå og motsier tyske politikeres uttalelser om uviljen mot å dra Tyskland inn i den», sier Russlands ambassadør i Tyskland, Sergej Netsjajev.

USA styrker på sin side sitt militære bidrag til Ukraina med stridsvognen M1 Abrams – antageligvis minst 31 i tillegg til støttekjøretøy – men disse må settes i produksjon og vil trolig ikke være fysisk på plass i Ukraina før til høsten. (Om vi har forstått Washington Post riktig).

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.