• Av Afrikas 54 land er det bare fem som ennå ikke har rapportert smittetilfellerKomoreneLesothoSao Tome og PrincipeMalawi og Sør-Sudan – to av dem er øystater. Landene med flest registrerte tilfeller er Egypt, Algerie, Marokko, Tunisia og Sør-Afrika (som grenser til, og handler med, Lesotho). 47 land har testutstyr.

 

  • Filippinenes president Rodrigo Duterte sier han vil beordre landets politi og militære å skyte og drepe alle «som skaper problemer» under landets månedlange stengning av den nordligste øya, Luzon, hvor hovedstaden ligger. Meldingen kommer i kjølvannet av demonstrasjoner fra innbyggere i et av Manilas slumområder, etter to uker uten matforsyning og annen nødhjelp.

 

 

  • Det er ikke bare i New York helsevesenet strever med å takle strømmen av koronasyke pasienter. I en landsby i Idaho, Wood River Valley, har smitten spredt seg fra stedets inntektsmagnet, et skianlegg i luksussegmentet. Nå opplever skistedet alle norske hyttekommuners verste mareritt: Fire av det lokale sykehusets sju leger er i karantene, og pasienter må skipes ut av bygda med ferger. Ambulansene kjøres av frivillige med én dags opplæring.

 

  • Etter to selvmord blant kadetter på under en uke i Air Force Academys leir i Colorado Springs, letter ledelsen på distanseringstiltakene i leiren, som huser nær 1000 avgangselever som er igjen på campus, skriver The Gazette.

 

  • Fra og med torsdag innfører Florida en streng stengning av delstaten, som skal vare i en måned. Dette etter sterk kritikk for delstatens liberale tilnæring til smittespredning.

 

 

  • Frankrike, Tyskland og Storbritannia har sendt medisinsk forsyning til Iran. Det er den første transaksjonen som er utført under den finansielle mekanismen Instex, som ble satt opp for å omgå amerikanske økonomiske sanksjoner.

Dette er et nyhetsbrev du kan få hver morgen (internasjonale nyheter) og kveld (nasjonal oppsummering) rett i innboksen. Meld deg på her.


Støtt Filter Nyheter!

Å lage kvalitetsjournalistikk koster penger, uten deg som støttespiller er ikke dette mulig.

For kun  100,- kroner i måneden (150,- om du føler deg raus) eller 900,- i året får du Filter Magasin i postkassa / digitalt på nett, delta i kommentarfeltene på sakene våre og tilgang til Filter Lyd, der du kan lytte til artiklene.

Bare klikk på et av valgene under så blir det hele gjort med Vipps. Samtidig godtar du våre kjøpsvilkår.

Du kan også støtte Filter ved å vippse et valgfritt beløp til 514053. Les mer her. 

Stjel artiklene våre

Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.

Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her.