2. april: Pandemien verden over – Dette skjedde mens du sov

  • Av Afrikas 54 land er det bare fem som ennå ikke har rapportert smittetilfellerKomoreneLesothoSao Tome og PrincipeMalawi og Sør-Sudan - to av dem er øystater. Landene med flest registrerte tilfeller er Egypt, Algerie, Marokko, Tunisia og Sør-Afrika (som grenser til, og handler med, Lesotho). 47 land har testutstyr.
 
  • Filippinenes president Rodrigo Duterte sier han vil beordre landets politi og militære å skyte og drepe alle «som skaper problemer» under landets månedlange stengning av den nordligste øya, Luzon, hvor hovedstaden ligger. Meldingen kommer i kjølvannet av demonstrasjoner fra innbyggere i et av Manilas slumområder, etter to uker uten matforsyning og annen nødhjelp.
 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.