I et Italia i bortimot karantene trives dyrelivet. Kanalene i Venezia, som normalt er belemret med forurensing fra båttrafikk og bylivet generelt, har nå begynt å klarne opp. Med det vender naturen tilbake: Flere innbyggere har delt bilder av fiskeyngel, svaner og delfiner som svømmer i kanalene.

 • DW har snakket med innbyggere i Rwanda, som forteller at prisene på ris tredoblet seg forrige uke. Myndighetene innførte derfor faste priser på sukker, ris og stekeolje. Det er imidlertid ikke noe ris bak speilet for butikker som drar opp prisene.

 

 • Kenya har helseminister Mutahi Kagwe kun anmodet selgere om at «dette ikke er tiden for å tjene unormalt mye penger».

 

 

 • Det er ikke bare frykt i Afrika. Kamerun er forberedt, rustet med erfaringer fra Ebola-utbruddet, melder The East African.

 

 • Nicaragua har registrert sitt første koronatilfelle, en 40 år gammel mann som ble smittet under et besøk i Panama nylig, ifølge visepresident Rosario Murillo onsdag.

 

 • «Public state of calamity»Jepp, det er det Brasils president og sterke mann Jair Bolsonaro har funnet ut at myndighetene skal kalle situasjonen i landet. Innbyggerne protesterer med å gå ut på balkongene sine og slå stekepanner mot hverandre, og slå av og på lysene i ett sett. Demonstrasjonene omtales som de sterkeste mot Bolsonaro så langt.

 

 

 • GLADMELDING: Kina melder 0 – NULL – innenlands smitte i dag!

 

PS: Dette er et nyhetsbrev du kan få hver morgen (internasjonale nyheter) og kveld (nasjonal oppsummering) rett i innboksen. Meld deg på her.


Støtt Filters journalistikk

Rett på sak: Filter Nyheter lanserer månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig. Klikk her og støtt oss!

 • De økonomiske følgene av korona-krisen er denne uken i ferd med å bli en krise også for uavhengige medier, og vi i Filter Nyheter er i denne sammenhengen særlig utsatt – akkurat i det den presise journalistikken vi er kjent for er viktigere enn noen gang.
 • Som du sikkert vet, ønsker ikke Filter å ekskludere lesere gjennom dyre abonnementer. (I går bestemte vi oss til og med for å la andre medier publisere artiklene våre på sine flater). Vi har ingen form for pressestøtte fra staten å lene oss på, og vi er heldigvis ikke finansiert av «rike onkler» med en politisk agenda.
 • Heldigvis har vi et lag av de beste i bransjen som nå jobber alle våkne timer av døgnet for å satse –mer– på grundig journalistikk i stedet for å permittere ansatte eller klage over omstendighetene.
 • Den gode nyheten er at vi lenge før korona-utbruddet var i ferd med å planlegge et månedlig magasin (ja, på papir!) som takk til de som støtter oss langsiktig, der vi skal samle et utvalg av nettartiklene våre sammen med noen overraskelser. Dette har vi framskyndet slik at den første utgaven snart er klar til de som bidrar.
 • Om du bestemmer deg nå, bidrar du til at både selve magasinet blir bedre og at redaksjonen får større ressurser i en periode der uavhengige medier er viktigere enn noensinne.

Klikk her og støtt oss!

Stjel artiklene våre

 • Filter Nyheter vil gjerne at du, helt gratis, republiserer våre artikler og tegninger/grafikker. Grundig, faktaorientert journalistikk har aldri vært viktigere.
 • Alt du trenger å gjøre er å sende e-post til [email protected] der du informerer om hvor innholdet skal publiseres. Vi svarer deg så fort som mulig. Les mer her!