19. mars: Koronakrisen verden over – Dette skjedde mens du sov

I et Italia i bortimot karantene trives dyrelivet. Kanalene i Venezia, som normalt er belemret med forurensing fra båttrafikk og bylivet generelt, har nå begynt å klarne opp. Med det vender naturen tilbake: Flere innbyggere har delt bilder av fiskeyngel, svaner og delfiner som svømmer i kanalene.

  • DW har snakket med innbyggere i Rwanda, som forteller at prisene på ris tredoblet seg forrige uke. Myndighetene innførte derfor faste priser på sukker, ris og stekeolje. Det er imidlertid ikke noe ris bak speilet for butikker som drar opp prisene.
 
  • Kenya har helseminister Mutahi Kagwe kun anmodet selgere om at «dette ikke er tiden for å tjene unormalt mye penger».
   
  • Det er ikke bare frykt i Afrika. Kamerun er forberedt, rustet med erfaringer fra Ebola-utbruddet, melder The East African.
 
  • Nicaragua har registrert sitt første koronatilfelle, en 40 år gammel mann som ble smittet under et besøk i Panama nylig, ifølge visepresident Rosario Murillo onsdag.
 
  • «Public state ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.