18. mars: Koronakrisen verden over – Dette skjedde mens du sov

Onsdag morgen handler om utviklingen i Amerika:

  • USA har begynt å teste en potensiell vaksine mot koronavirus på mennesker. Det er friske, frivillige i Seattle. Den første testfasen ble lansert i rekordfart, men det vil sannsynligvis ta mange måneder før en kommersiell vaksine er klar, advarer eksperter.
  • New York vurderer et så drastisk tiltak som å sette hele millionbyen i karantene.
  • Myndighetene i Washington ved finansminister Steven Mnuchin går for strategien å sende en sjekk i posten til innbyggerne i løpet av de neste to ukene. Landet frykter at arbeidsledigheten vil stige til 20 prosent.
  • Joe Biden har vunnet demokratenes valg om hvem som skal bli partiets presidentkandidat i statene Florida, Illinois og Arizona i natt. Et spørsmål er om det er mulig å avholde valg i de resterende statene grunnet pandemien. Viruset er nå bekreftet i alle statene i USA.
  • Latin-Amerika melder seg på med innstramminger, og lukker grensene. Mange turister har desperat prøvd å komme seg på en av de få flyvningene tilbake til Europa.
  • Rio de Janeiro i Brasil har stengt strendene. Det samme er skoler, kulturscener og kjente turistmål. Byens befolkning bes om å holde seg hjemme.
  • Dagen etter at Facebook sammen med Google, Twitter, Microsoft, LinkedIn og Reddit sendte ut en felles

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.