17 dager igjen: Trump nektet å ta avstand fra QAnon – dro pedofili-kortet i direktesending

I natt norsk tid pågikk konkurrerende utspørringer av Joe Biden og Donald Trump på tv-kanalene ABC og NBC. Gjett hvem som skapte de største overskriftene. Trump, som ligger rundt ti prosentpoeng bak Biden på nasjonale meningsmålinger, ble utsatt for langt mer kritiske spørsmål og oppfølgingsspørsmål enn han er vant til – og presidenten måtte blant annet tilkjennegi hva han mener om «QAnon».

Farlig oppspinn

Qanon er et sett av konspirasjonsteorier der Trump er en helteskikkelse som har tatt opp kampen mot onde, skjulte nettverk i global skala og snart vil sørge for massearrestasjoner, fengslinger eller henrettelser av politikere hos Demokratene, finanstopper og Hollywood-profiler som driver med pedofil menneskehandel og satanisme i den såkalte kabalen. De oppdiktede historiene er basert på tolkninger av kryptiske beskjeder fra en anonym nettprofil («Q»)som har gitt seg ut for å være en høyt plassert varsler med tilgang til hemmeligstemplet informasjon og Trumps edle hensikter. (Men som likevel aldri ser ut til å treffe med noen spådommer). Alt presidenten foretar seg i offentligheten blir gjerne tolket som bekreftelser eller nye, skjulte meldinger. Mens det føderale politiet FBI ser på radikaliserte Qanon-tilhengere som en mulig terrorfare i USA, har mange i det Det republikanske partiet utnyttet den farlige konspirasjonsteoriens popularitet gjennom valgkampen.

– De er veldig imot  pedofili

«La meg spørre deg om Qanon. Det er d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.