11. april – Dette skjedde mens du sov: 2000 døde i USA på et døgn, Storbritannia frykter sommertemperatur i påsken

  • Det er koronatilfeller i mer enn halvparten av alle sykehjemmene i Oslo, ifølge en oversikt i Dagens Næringsliv. I tillegg til påvist smitte i 23 sykehjem, har det tidligere vært smittede ved ytterlige fire institusjoner som nå er «friskmeldt».
  • USA har siste døgn registrert 2000 døde av covid-19, det høyeste sifferet på en enkeltdag i noe land. Samtidig er situasjonen på sykehusene i New York nå langt bedre enn de verste scenariene tilsa på grunn av stengningstiltakene.
  • Washington Post har fått tak i korona-overlevende og pårørende i Iransom forteller om treg respons fra myndighetene, kaos på sykehusene og noen familier som ikke engang er informert om årsaken til  dødsfall.
  • I Brasil, der dødstallet nå har passert tusen, er det stor fare for at utbruddet skal komme ut av kontroll i favalaer og andre fattige områder.
  • 5G-teknologi er også i korona-krisen syndebukken for folk med svak kildekritisk sans som tror på skrøner fra internett om at stråling fra mobilmaster er livsfarlig for mennesker og at myndighetene leg...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.