1. april: Koronapandemien verden over – Dette skjedde mens du sov

  • Turkmenistans diktator Gurbanguly Berdymukhamedov har forbudt ordet «coronavirus», ifølge Reporters Without Borders (RSF). Skulle det komme til å ramle over leppene dine på gata, eller skulle du ha dekt dem til med et munnbind, kan du bli arrestert. Det er imidlertid ingen spøk: Landet grenser til Iran, som er hardt rammet av utbruddet.
  • En sørafrikansk politibetjent og en sikkerhetsvakt etterforskes for å ha skutt og drept en mann i førtiårene utenfor sitt eget huset i Vooslorus, en arbeiderklasse-forstad utenfor Johannesburg, melder BBC. Politiet mente mannen hadde brutt karantenereglene. Han ble likvidert på verandaen foran sin mor, og mannens fire nieser og nevøer ble skadet av rikosjetter. Hendelsen har skapt raseri i landet. Det er ikke første gang det meldes om politivold i landet, fire dager etter myndighetene erklærte tre ukers lockdown.
  • Panama, med 1000 bekreftet sm...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.