Zelenskyj: Russland tok beslag i nødhjelpskonvoi, personell tatt til fange


God morgen. Det er onsdag 23. mars, og dette er noe av det som ble kjent mens du sov:

«VI KAN HVILE NÅR VI HAR VUNNET»: Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj lovet å fortsette utrettelig å «dytte Russland i retning fred» gjennom forhandlinger som foregår praktisk talt daglig, er «svært vanskelige, nærmest skandaløst» men som likevel gir «fremgang, steg for steg». Det skjedde i presidentens daglige videotale i går kveld.

Om Mariupol sa Zelenskyj at det fortsatt er 100 000 mennesker som lever under inhumane forhold i den beleirede byen ved Svartehavet, uten mat, vann og medisiner og under «konstant beskyting og bombing». Han anklager russerne for å sabotere forsøk på å evakuere mennesker via humanitære korridorer, med beskyting og «målrettet terror», og at en konvoi med nødhjelp i går ble stanset av okkupantene. Både nødhjelpspersonell og bussjåfører skal ha blitt tatt til fange. USA har bekreftet at russiske styrker nå er inne i byen.

OGSÅ I KHERSON, den første større byen som ble inntatt av russiske styrker, er den humanitære situasjonen i ferd med å bli bekmørk. 300 000 innbyggere er i ferd med å gå tom for mat og helsehjelpforsyninger, ifølge det ukrainske utenriksdepartementet. En varsler på innsiden av den russiske etterretningsorganisasjonen FSB skal ha advart mot at det planlegges «enorm terror» mot byen og at Kreml har mistet tålmodigheten med demonstranter i byen, skriver The Guardian.

VLADIMIR PUTINS TALSMANN Dmitry Peskov nektet gjentatte ganger å utelukke at Russland kan ta i bruk kjernefysiske våpen da han ble

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.