Zelenskyj: «Må erkjenne» at Ukraina ikke får bli Nato-medlemmer


God morgen. Det er onsdag 15. mars, og dette er noe av det som ble kjent mens du sov:

DEN UKRAINSKE PRESIDENTEN Volodymyr Zelenskyj mener russerne har «begynt å forstå at de ikke vil oppnå noe med krig» og at «posisjonene er blitt mer realistiske». Zelenskyj gikk i en konferanse med militære ledere i går langt i å si at Ukraina kan akseptere en løsning uten Nato-medlemskap: «I årevis har vi hørt at døren (til Nato-medlemskap) er åpen, men vi har også hørt at vi ikke får gå gjennom den, og disse sannhetene må vi erkjenne». Den russiske utenriksministeren Sergej Levrov bekreftet at forhandlingene melom de to landene vil fortsette, om «å gi Ukraine status som nøytralt land, i kontekst av sikkerhetsgarantier for begge parter». Forhandlingene for å få en slutt på krigen er en «en vanskelig og tyktflytende prosess» der det er «fundamentale forskjeller» i partenes posisjoner, mener den ukrainske sjefsforhandleren og presidentrådgiveren Mykhailo Podolyak. Men det er også «rom for kompromisser», mener Podolyak. Nedsettende kommentarer om forhandlingsprosessen fra Vladimir Putin og pågående bombing av ukrainske byer med enorme menneskelige lidelser demper samtidig håpene om at krigen kan gå mot en slutt.

I MARIUPOL HOLDER RUSSISKE SOLDATER 400 personer «som gisler» på et sykehus, deriblant leger og pasienter, sier byens ordfører. 2000 biler skal samtidig ha lyktes å f...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.