Zelenskyj: «Må erkjenne» at Ukraina ikke får bli Nato-medlemmer


God morgen. Det er onsdag 15. mars, og dette er noe av det som ble kjent mens du sov:

DEN UKRAINSKE PRESIDENTEN Volodymyr Zelenskyj mener russerne har «begynt å forstå at de ikke vil oppnå noe med krig» og at «posisjonene er blitt mer realistiske». Zelenskyj gikk i en konferanse med militære ledere i går langt i å si at Ukraina kan akseptere en løsning uten Nato-medlemskap: «I årevis har vi hørt at døren (til Nato-medlemskap) er åpen, men vi har også hørt at vi ikke får gå gjennom den, og disse sannhetene må vi erkjenne». Den russiske utenriksministeren Sergej Levrov bekreftet at forhandlingene melom de to landene vil fortsette, om «å gi Ukraine status som nøytralt land, i kontekst av sikkerhetsgarantier for begge parter». Forhandlingene for å få en slutt på krigen er en «en vanskelig og tyktflytende prosess» der det er «fundamentale forskjeller» i partenes posisjoner, mener den ukrainske sjefsforhandleren og presidentrådgiveren Mykhailo Podolyak. Men det er også «rom for kompromisser», mener Podolyak. Nedsettende kommentarer om forhandlingsprosessen fra Vladimir Putin og pågående bombing av ukrainske byer med enorme menneskelige lidelser demper samtidig håpene om at krigen kan gå mot en slutt.

I MARIUPOL HOLDER RUSSISKE SOLDATER 400 personer «som gisler» på et sykehus, deriblant leger og pasienter, sier byens ordfører. 2000 biler skal samtidig ha lyktes å f...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.