Zelenskyj ber om raskere våpenhjelp og flere våpentyper

UKRAINAS PRESIDENT Volodymyr Zelenskyj ber Vesten om å få opp tempoet i våpenleveranser og donere flere nye våpentyper, særlig på grunn av den vanskelige situasjonen i Donetsk. De russiske angrepene mot landsbyer som Bakhmut og Vuhleda pågår nå konstant, i et forsøk på utmatte det ukrainske forsvaret, sier presidenten. Russiske luftangrep mot Kherson tok søndag livet av tre mennesker, mens en eldre kvinne ble drept i et missilangrep på Kharkiv.

I blant annet Tyskland går debatten om kampfly kan være neste steg i hjelpen til Ukraine, etter beslutningen forrige uke om å sende stridsvogner. Lederen for den innflytelsesrike sikkerhetskonferansen i München er blant dem som tar til orde for en slik opptrapping av våpenhjelpen. Reuters/Tagesschau/DW

EN HØYTSTÅENDE AMERIKANSK general har gjort det klart for Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace at USA ikke lenger anser det britiske militæret for å tilhøre verdens fremste. USA anmoder statsminister Rishi Sunak om å øke forsvarsbudsjettene og skrinlegge planer om å nedskalere hæren i lys av krigen i Ukraina. Sky News

EN NITTEN ÅR GAMMEL russisk student i Arkhangelsk er satt på terrorlista og risikerer lang fengselsstraff for å ytre seg kritisk til Russlands krigføring. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.