Ydmykende nederlag for Boris Johnson – mister parlamentsmedlemmer etter skandaler

  • PS! Har du fått med deg at Filter Nyheter lanserer en ny storsatsing om sportsvasking? Vi lager et spesialnummer om temaet som du kan få i posten ved å tegne et abonnement nå. Ut over høsten leverer vi masse nytt stoff digitalt til våre abonnenter – slik at du lærer mer om hva som egentlig foregår bak fasaden når stater som Qatar og Saudi-Arabia pynter seg med flotte idrettsarrangementer i skinnende blanke, nybygde arenaer. Klikk her for å lese mer om abonnement på Filter! 


FORLATER BY I LUHANSK: Ukrainske forsvarsstyrker er beordret til å trekke seg ut av Sievjerodonetsk, den strategisk viktige byen øst i Ukraina, etter at russiske styrker i går tok kontroll over nye områder sør for byen og er nær ved å omringe den fullstendig. «Å bli værende i posisjoner som ustanselig beskytes av artilleri gir simpelthen ingen mening», sier guvernøren i Luhansk fylke, Serhiy Haidai. Sammen med nabobyen Lysytsjansk utgjør Sievjerodonetsk den siste signifikante ukrainsk-kontrollerte lommen i fylket, og det ukrainske militæret sier kampen om den ikke er gitt opp, men fortsetter fra nye posisjoner. Infrastrukturen i Sievjerodonetsk skal være fullstendig ødelagt av krigføringen, og 80 prosent av bygningene kritisk skadet, skriver BBC News.


KLIMAAVTALE MED UNNTAK: Den danske regjeringen øker avgiftene på industrielle utslipp av klimagasser kraftig. I et bredt forlik i Folketinget blir det nå fire gange...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.