Wonekayi (35) i kø for å stemme: – Ingen tar Mugabe seriøst. Han er gammel og senil

Wonekayi Gandi (i rød hatt) ventet i 3,5 timer utenfor valglokalet før hun fikk avgi sin stemme mandag.
SISTE: Valgdeltakelsen i Zimbabwe skal ha vært svært høy - mellom 75 og 85 prosent, ifølge noen anslag. Valglokalene stengte mandag klokken 19 lokal tid. Resultatene er ventet nær helga. Valget i Zimbabwe tok en pussig vending søndag kveld, da den avsatte diktatoren Robert Mugabe (94), som bare har ytret seg én gang i offentligheten siden han ble tvunget fra makta etter 37 år som president i fjor, inviterte til pressekonferanse ved den private luksusresidensen «Blue Roof» i hovedstaden Harare: Der gjorde 94-åringen det klart at han ikke ville stemme på den sittende presidenten Emmerson Mnangagwa (75) fra sitt tidligere parti […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.