Voldsgjenger i Oslo + Mulig ny brexit-runde + Opptøyer i Santiago

YDMYKET LØRDAG, PRØVER IGJEN I DAG: Selv om parlamentet gikk til det skritt å samles på en lørdag for første gang på 37 år, ble det heller ikke denne helga noe brexit-avtale-vedtak i Storbritannia: Mens hundretusener marsjerte i gatene med krav om ny folkeavstemning, vedtok Underhuset at støtte til den nye, backstop-frie brexitavtalen skal holdes tilbake inntil de juridiske sidene den er fullt og helt gjennomgått. Dermed endte statsminister Boris Johnson opp med et pålegg om å søke EU om nok en tre måneders utsettelse av brexit – noe han gjorde på trassig vis ved  å sende Brüssel et usignert brev samme dag som et annet brev der han argumenterer for at en utmelding 31. oktober fortsatt må være målet. Johnson kan ende med å trekke søknaden om utsettelse dersom han får parlamentet med på en ny «meningsfull avstemning» om avtalen i dag, noe det i skrivende stund er usikkert om speaker John Bercow tillater – eller, for den saks skyld, om det fører til noe annet avstemningsresultat enn lørdag. Ifølge 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.