Videoreportasje fra Afghanistan: – I hjemmene sier de ofte at de ikke vil høre stemmen min på radio

– Venner ba meg om å slutte fordi det ikke var trygt, sier journalist Husnia Ehsas (24), som personlig har opplevd å bli truet av Taliban. Husnia bor i Helmand-provinsen i Afghanistan, der lørdagens presidentvalg avholdes under stadige trusler fra den militante islamistgruppa. Det til tross for at det er gått 18 år siden ble drevet fra makta i kjølvannet av den USA-ledede invasjonen i 2001. Som radiojournalist og litteraturstudent går Husnia kanskje mot strømmen i den konservative provinsen helt sør i Afghanistan, der Taliban står sterkt. Men drivkraften er å opplyse kvinner og gjøre dem bevisste på sine rettigheter. – Jeg vil hjelpe kvinner som er blitt tvunget til taushet. Målet er å vise at også kvinner kan få det til, sier Ehsas i videoreportasjen over. Den er den andre i en serie vi publiserer i anledning lørdagens presidentvalg i Afghanistan. Reportasjene er laget av journalist Anders Hammer Se også:  https://www.youtube.com/watch?v=10tR8Rbs68c  

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.