– Fred ville gjort alle glade. Og vi kunne fortsatt med idretten, sier fotballspilleren Zemaray Sallangy (22), som selger kyllingkraft på gata i Afghanistan for å brødfø familien mens han drømmer om å spille på landslaget.

Lørdag er det presidentvalg i landet. Det skjer etter en rekke utsettelser og 18 år med en borgerkrig som effektivt bremser for økonomisk vekst og bedre levekår for folk som Zemaray.

Det er bare få uker siden de siste fredssamtalene mellom USA og Taliban havarerte. Krigshandlinger har i det siste intensivert, den siste uka skal 150 være drept. Tidligere president Hamid Karzai har advart mot at å avholde valg i Afghanistan nå, er som «å be en hjertepasient løpe maraton». Sittende president Asgraf Ghani er favoritt, men beskyldes for å utnytte den skjøre sikkerhetssituasjonen til å stenge valglokaler i områder opponentene står sterkt.

Zemaray har uansett liten tro på at presidentvalget vil gjøre livet lettere for folk flest.

– Myndighetene bryr seg ikke om oss, sier han.

Denne reportasjen er den tredje i en serie vi publiserer i anledning lørdagens presidentvalg i Afghanistan. Reportasjene er laget av journalist Anders Hammer

Se også:

 

 

Se også: