Videoreportasje fra Afghanistan: – Hadde vi hatt fred ville ingen reist til fremmede land for å søke asyl

– Fred ville gjort alle glade. Og vi kunne fortsatt med idretten, sier fotballspilleren Zemaray Sallangy (22), som selger kyllingkraft på gata i Afghanistan for å brødfø familien mens han drømmer om å spille på landslaget. Lørdag er det presidentvalg i landet. Det skjer etter en rekke utsettelser og 18 år med en borgerkrig som effektivt bremser for økonomisk vekst og bedre levekår for folk som Zemaray. Det er bare få uker siden de siste fredssamtalene mellom USA og Taliban havarerte. Krigshandlinger har i det siste intensivert, den siste uka skal 150 være drept. Tidligere president Hamid Karzai har advart mot at å avholde valg i Afghanistan nå, er som «å be en hjertepasient løpe maraton». Sittende president Asgraf Ghani er favoritt, men beskyldes for å utnytte den skjøre sikkerhetssituasjonen til å stenge valglokaler i områder opponentene står sterkt. Zemaray har uansett liten tro på at presidentvalget vil gjøre livet lettere for folk flest. – Myndighetene bryr seg ikke om oss, sier han. Denne reportasjen er den tredje i en serie vi publiserer i anledning lørdagens presidentvalg i Afghanistan. Reportasjene er laget av journalist Anders Hammer Se også: https://www.youtube.com/watch?v=8ITIS1EgN8g https://www.youtube.com/watch?v=10tR8Rbs68c     Se også:   

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.