Video: Her angriper nynazistene politiet – mange pågrepet i gateslag 1. mai

Nazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» holdt demonstrasjoner både i Ludvika i Dalerna og i Kungälv utenfor Göteborg 1. mai. I Kungälv ble nazistene angrepet av motdemonstranter fra Antifa-miljøet flere ganger – blant annet med knallskudd og andre gjenstander – men høyreekstremistene valgte også å gå løs på politiet som beskyttet dem: https://www.youtube.com/watch?v=B4ePahR9hOU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2xvpcgPlTDel67PM6mVzpNLEWKa-p_BYzumwdQMEwESP23uZm6VuOzePA Flere av nynazistene brukte flaggstenger og skjold som våpen mot politiet, angrep tjenestemenn på andre måter eller strittet imot anholdelser. Mange av høyreekstremistene er nå trolig under etterforskning basert på politiets omfattende videomateriale fra egne fotografer, overvåkningsbiler, uniformskameraer, droner i lufta og bilder publisert i mediene. Minst elleve norske nynazister deltok i hoveddemonstrasjonen, men det var onsdag kveld uklart om noen av dem var mistenkt for lovbrudd i forbindelse med sammenstøtene med politiet. På det meste deltok 250 DNM-sympatisører i nazimarsjen. Totalt ble flere enn tjue personer pågrepet i Kungälv for mer alvorlige forhold, mens omlag 40 personer – inkludert venstreekstremister – kan vente seg bøter for ordensforstyrrelser, ifølge svenske medier.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.