Vestlig etterretning: Anspent mellom Putin og rådgiverne

USA SIER DE HAR etterretning på at det er vedvarende anspent stemning mellom Vladimir Putin og hans rådgivere, og at presidenten føler seg villedet av rådene han har fått. Erkjennelsen av å bli dårlig rådgitt skal ha sammenheng med at krigen er «en strategisk blunder som har gjort Russland svakere i det lange løp og stadig mer isolert internasjonalt», sier Kate Bedingfield i Det hvite hus. Det er «en smule ubehagelig» at Putin «kanskje ikke til det fulle forstår i hvilken grad styrkene hans mislykkes» i Ukraina, bemerker Pentagons talsmann John Kirby, som frykter at Putins dårlige faktagrunnlag gjør ham mindre åpen for kompromisser i de pågående våpenhvileforhandingene.

LEDEREN FOR DET BRITISKE signaletterretningsbyrået GCHQ, Sir Jeremy Fleming, sier i en tale i tillegg at russiske soldater nå er så dårlig utrustet både med tanke på våpen og moral at mange nekter å utføre ordre, saboterer sitt eget utstyr og i ett tilfelle kom i skade for å skyte ned et av sine egne fly. The Guardian/Washington Post/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.