Verdens tre største økonomier rammet av tørke

ET AV KLIMAKAMPENS store og ubesvarte spørsmål er i hvilken grad klimaendringer vil påvirke økonomien vår. Det finnes mange prognoser, men mest kjent er trolig de fra nobelprisvinner William Nordhaus, professor ved Yale og nobelprisvinner i økonomi. Nordhaus utviklet det han kaller «The Dynamic Integrated Climate-Economy model» eller DICE, en modell som integrerer nyklassisk økonomisk teori og klimavitenskap og gjør anslag på de økonomiske konsekvensene av klimaendringer. Det var DICE som utløste Nordhaus’ nobelpris. 

TALLENE FRA DICE og Nordhaus er ikke så avskrekkende. For eksempel forventer den en nedgang i globalt brutto nasjonalprodukt på skarve 3,64 prosent ved en oppvarming på 4C.

DICE gjør imidlertid en viktig antakelse. Nemlig at industri som foregår innendørs vil være upåvirket av klimaendringer.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.