Utviklingen 16. april: Frihet i en liten app?

Mistet oversikten? Her er de viktigste korona-nyhetene fra Norge torsdag 16. april:

Fersk Filter-artikkel:

Virus-situasjonen nå:

  • 6 848 personer er bekreftet smittet av koronaviruset i Norge.
  • 177 er innlagt på sykehus, 64 ligger på intensivavdeling og 52 er tilkoblet respirator.
  • 152 er døde.

«Smittestopp»:

  • Folkehelseinstituttet og statseide Simulas nyutviklede «Smittestopp»-app ble lansert torsdag, men grunnet stor pågang hadde flere brukere i de første timene problemer med å ta den i bruk.
  • Målet med appen er å gi FHI anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet, blant annet for å måle effekten av smitteverntiltak. På sikt skal brukere også få beskjed om de har vært i nærkontakt med koronasmittede (i mer enn 15 minutter).
  • Appen er allerede svært omstridt, blant annet fordi kildekoden er lukket – og fordi brukerens lokasjonsdata lagres sentralt. Stortingsvara Solveig Schytz (V) vil ikke laste den ned: – Jeg føler meg ikke trygg nok på at personvern og sikkerhet er godt nok ivaretatt,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.