Unge Høyre ut mot mer HRS-støtte: – Regelrett destruktive for den offentlige debatten

Onsdag formiddag ble det kjent at regjeringen ønsker å videreføre støtten over statsbudsjettet på 1,8 millioner kroner til stiftelsen Human Rights Service (HRS) også til neste år.

HRS står bak det islamfiendtlige nettstedet Rights.no og har ifølge Filter Nyheters beregninger mottatt over 29 millioner kroner fra det offentlige siden 2005. Støtten har vært svært omstridt, men en kampsak for Fremskrittspartiet spesielt, som da de var i regjering fikk forhandlet frem en videreføring til tross for at daværende integreringsminister Jan Tore Sanner (H) foreslo et kutt. Nå reagerer Unge Høyre-leder Ola Svenneby kraftig på at regjeringen fortsatt vil gi stiftelsen penger.

«De har gått over streken så mange ganger»

– Unge Høyre har hele tiden vært tydelige på at hele ordningen med støtte til organisasjoner bør gjennomgås. Det er en forferdelig uting at politikere skal sitte og se på enkeltorganisasjoner og velge ut dem de liker, begynner Svenneby. – Når det er sagt, så mener jeg det er ganske sjukt at HRS tidligere har fått penger fra en slags integreringspott. Det er ikke gjengs oppfatning at de driver med integrering. De har gått over streken så mange ganger og er regelrett destruktive for den offentlige debatten, fortsetter han. Også i forkant av fremleggelsen av forslaget til årets statsbudsjett, gikk Svenneby og Unge Høyre ut og stilte krav om at støtten blir fjernet. Selv om ungdomspartiet ikke har noen reell inflytelse på de konkrete budsjettforhandlingene, står de fortsatt på kravet.

«Videreføres som følge av en avtale i Stortinget»

– Unge Høyre har vært tydelige på at støtten til HRS bør fjernes. Dette skal være en regjering som prioriterer d...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.