Ukrainere «evakueres» til Kolahalvøya

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Siden den russiske invasjonen 24. februar har over en million ukrainere blitt evakuert eller deportert til Russland. Over fire hundre kan befinne seg like ved grensen mot Norge. Menneskerettsorganisasjoner ber norske myndigheter finne ut om de har blitt sendt dit mot sin vilje. Siden mars har over en million sivile ukrainere fra Mariupol og andre okkuperte områder blitt hentet ut og overført til forskjellige russiske regioner. Russland kaller det evakuering – Ukraina kaller det deportasjon.  Den britiske nettavisen I har identifisert 66 innkvarteringssteder for ukrainere i forskjellige regioner. 20 av disse ligger i Murmansk-regionen, like ved grensen mot Norge.  Plasseres […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.